Fort Pannerden-receptie

Bezoekersinfo

 

Garderobe en lockers

Er is een (onbewaakte) garderobe en er zijn gratis lockers waarin je je spullen kunt opbergen.

Warme kleren

De begane grond van Fort Pannerden is (grotendeels) verwarmd. Maar ga je het fort verder in, naar beneden of boven, dan zijn warme kleding en stevig schoeisel aan te raden.

Fort Pannerden strijdt met de elementen. Wind waait soms door de schietgaten en af en toe staat er water op de vloer. Het is 7 tot 14 graden Celsius in grote delen van het fort en het klimaat is van tijd tot tijd behoorlijk vochtig. Tip: opwarmen kan altijd in het café-restaurant.

web-Fort Pannerden-infofolder_MG_5524

Toegankelijkheid

De begane grond van Fort Pannerden is toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Je kunt terecht in de filmzaal, de winkel, het bezoekerscentrum en de lange fortgangen. In de overige delen van het fort zijn er verder veel trappen. Er is een traplift naar de Galerij van de geschiedenis.

Honden

Natuurlijk zijn bezoekers met blindengeleidehonden en hulphonden welkom in het fort. Maar de overige dieren kunnen we helaas geen toegang verschaffen. De honden kunnen – mits kort – aangelijnd worden bij de hoofdingang. Er zijn waterbakken voor de honden. Het fort is niet verantwoordelijk voor de honden.

Gratis wifi

Fort Pannerden heeft gratis wifi voor bezoekers.

Webcam

Op het uitkijkpunt van Fort Pannerden staat een webcam. Bekijk hier livebeelden van de omgeving van het fort. Met dank aan het programma ‘Beleef de Waal’ en het Gelders gebiedsprogramma Nieuwe Hollandse Waterlinie.

EHBO en AED

In het fort zijn EHBO-voorzieningen en een AED-apparaat aanwezig. Tijdens reguliere openstelling is er altijd een gediplomeerd bedrijfshulpverlener aanwezig.

Huisreglement

Bekijk het Huisreglement van Fort Pannerden (pdf).

Trotseer de elementen!