Fort Pannerden-Bezoek-omgeving_Lingewaard runderen

Bezoekersinfo

 

Fietsen

Fort Pannerden ligt in een prachtig rivierlandschap. Mooie fietsroutes voeren je over dijkjes, met zicht op de Waal met honderden schepen per dag.
Op www.nederlandfietsland.nl, www.gelderseroute.nl en www.gelderlandwaterkant.nl vind je alle informatie over fietsen in Gelderland. De pontjes zijn favoriet, soms varen ze alleen in de zomer. Check het op de handige website www.voetveren.nl. Bij Fort Pannerden vind je bij het terras een oplaadpunt voor je e-bike. Fietsen kun je huren bij www.lingevaart.nl (ook voor groepen), reserveer wel even.

EH_1309_fort

Struinen en wandelen

Struinen en wandelen kun je volop in de Klompenwaard met zijn rivierstrandjes. Het natuurgebied maakt deel uit van rivierenlandschap de Gelderse Poort.
In samenwerking met onze partner Staatsbosbeheer verzorgen we een mooi groen arrangement: een heerlijke struintocht met de boswachter door de Klompenwaard. Staatsbosbeheer biedt daarnaast natuurlijk nog meer leuke routes en activiteiten aan. Fort Pannerden ligt ook niet ver van het Pieterpad, een van de meest populaire langeafstandswandelpaden.

Varen

Varen over de Rijn, de Waal, het Pannerdensch Kanaal, de Linge. Mogelijkheden te over. De fiets kan gratis mee aan boord, en je geniet op het dek van een drankje en een hapje. De aanlegsteiger vind je op loopafstand van Fort Pannerden. Kijk voor meer informatie op www.gelderlandwaterkant.nl en www.lekkerfietsen.nl en www.voetveren.nl

web-fort pannerden_hsn Fietsveer 002


De leukste tips: musea, attracties, Liberation Route

Vanuit Nijmegen en Arnhem naar Fort Pannerden. Vanuit Zevenaar of Emmerich. Vanuit Millingen of Kleef: honderden wegen leiden naar het fort. Onderweg vind je verrassende cultuur: van oude baksteenfabrieken, eeuwenoude kerkjes, tot Kasteel Doornenburg en Buitengoed de Panoven.

Bekijk de kaart met toeristische tips rond het fort (PDF)

  1. Fietsroute Rondje-Pontje
  2. Struinroute Klompenwaard
  3. Fietsroute Overbetuwe
  4. LF3, Hanzeroute voor fietsers
  5. Rhein-Waalroute voor fietsers
  6. Fietsroute Rondje Ooij
  7. Kasteel Doornenburg
  8. Liberation Route
  9. Verdronken dorpen fietsroute Oost
  10. Spannende Geschiedenis van Gelderland

Meld ons je suggesties!

Trotseer de elementen!