Fort Pannerden-Over het fort 1886 boven remise

Bezoekersinfo

 

Gratis parkeerterrein

met gratis haal- en brengservice naar het fort

Aan de Pannerdenseweg in Doornenburg, ter hoogte van huisnummer 6, vind je een groot en gratis parkeerterrein. Capaciteit: ca. 90 auto’s.

Vanaf de parkeerplaats is er gedurende openingstijden voor bezoekers van Fort Pannerden een gratis haal- en brengservice. Onze vrijwilligers bezorgen je een mooie rit in een comfortabele, elektrische limousine.Maar je kunt natuurlijk ook naar het fort wandelen.

Er staan wandelwegwijzers richting Fort Pannerden vanaf de parkeerplaats. In alle seizoenen een mooie wandeling door de Klompenwaard van zo’n 20 minuten.

Let op: de fortweg is niet opengesteld voor gemotoriseerd verkeer.
Het grote parkeerterrein is niet geschikt voor touringcars; touringcarchauffeurs dienen vooraf contact op te nemen met het fort 0481-420089.

EH_1309_fort

Klein parkeerterrein (met mindervalidenparkeerplaatsen)

Op de hoek van de Sterreschans, vlakbij de entree van de Klompenwaard, is er een kleine parkeerplaats (10 plekken) met tevens 3 mindervalidenparkeerplaatsen.

Ook vanaf dit parkeerterrein is er (tijdens openingstijden) de gratis haal- en brengservice met TukTuks.

Wij houden graag rekening met de bewoners van de Sterreschans. Parkeer dus op de parkeerplaatsen en niet voor de opritten van de huizen.

Dieren

De Klompenwaard is een prachtig natuurgebied. Bloemen, planten en dieren hebben het er naar de zin. De paarden en runderen houden het landschap al grazend open. Ze zijn vertrouwd met publiek. Houd 25 meter afstand. Als ze op de fortweg staan, en je wilt er langs: klap in je handen en spreek de dieren kalm toe. Dan maken ze de weg vrij. Het zijn kuddedieren, de mannetjes waken over de groep. Voer of aai de dieren niet.

web-fort pannerden-konikpaardenIMG_9357

Fietsenstalling bij het fort

Vóór Fort Pannerden kun je je fiets parkeren. Er is een stalling voor ruim 100 fietsen. Dieren kunnen er niet komen. Ook is er een oplaadpunt voor E-bikes.

Trotseer de elementen!