Galerij van de geschiedenis

Maak kennis met de geschiedenis van het fort


Hier krijgen de soldaten van Fort Pannerden letterlijk een gezicht. Je ziet prachtige portretfoto’s van de mannen van toen, maar ook hun soldatenkisten, zakboekjes, hangmatten en uniformen. Je komt van alles te weten over dagritme en discipline, over slapen, eten en drinken. Maar ook over vermaak en vertier. En wat doet een duivenhok in een fort?

De tentoonstelling in de Galerij van de Geschiedenis is op de tweede verdieping en toegankelijk via trappen.
Sinds 2024 is het fort in het bezit van een traplift, waardoor bezoekers die slecht ter been zijn toch de Galerij van de Geschiedenis kunnen bezoeken.De vloer in de galerij is gelijk en zonder drempels.
In de galerij is een groot aantal objecten aanwezig. De bijschriften in de vitrines en tentoonstelling zijn niet geschikt voor slechtzienden.

Heb je verhalen over soldaten die op Fort Pannerden gelegerd waren? Of beschik je over foto’s of materialen die betrekking hebben op de geschiedenis van Fort Pannerden? De werkgroep ‘Oral History’ komt dan graag met je in contact. De werkgroep probeert zoveel mogelijk geschiedenis van Fort Pannerden in kaart te brengen en deze vast te leggen en toegankelijk te maken voor huidige en nieuwe generaties.
Verzend een e-mail naar ter attentie van Wim Haafs.

web-Fort Pannerden-Activiteiten-soldatenmuseum_E3A6311

 

Doelgroep

Iedereen met historische belangstelling.

Aantal deelnemers

Onbeperkt.

Wanneer

Tijdens openingstijden.

Waar

In het fort.

Duur

Je kunt zelf rondlopen.

Alle activiteiten