Tentoonstelling ‘Vlucht en strijd’

De Historische Kring Doornenburg heeft een boeiende tentoonstelling samengesteld die een beeld geeft van Doornenburg in de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling is van 2 oktober tot en met 10 januari te zien op Fort Pannerden.

In deze tentoonstelling worden foto’s, filmfragmenten en voorwerpen getoond, die tezamen met de verklarende teksten de bezoeker een indringend beeld geven van de oorlog en de bevrijding van Doornenburg. Het geheel geeft een goede indruk van de moeilijke tijden die de Doornenburgers van toen in de oorlog moesten doormaken, maar ook van hun vreugde toen hun dorp eindelijk bevrijd was.

In een fraai geïllustreerde bundel, die dezelfde titel draagt, zijn de tekst en de foto’s van de tentoonstelling bijeengebracht. Deze bundel is in het fort verkrijgbaar en ook bij de Historische Kring in het Ontmoetingscentrum Doornenburg.

De officiële opening van de tentoonstelling is op 2 oktober. Precies op die datum, 77 jaar geleden, was er een bombardement op Huissen en Doornenburg. Een bijzondere historische datum dus waarop de Historische Kring graag stil staat bij de moeilijkheden die er tijdens de Tweede Wereldoorlog waren. Vanwege de diverse coronamaatregelen is deze opening alleen toegankelijk voor genodigden van de Historische Kring.

De Historische Kring Doornenburg heet alle bezoekers van harte welkom.

Doornenburg zomer 1944

(Doornenburg zomer 1944, website Historische Kring Doornenburg

Alle evenementen