Kidsproof zomerprogramma

 

Voor speurneuzen, avonturiers, nieuwsgierige aagjes, binnen- en buitenkinderen, bouwers en liefhebbers van spelletjes!

Fort Pannerden, het ruim 150 jaar oude fort, UNESCO werelderfgoed, prachtig gerestaureerd en gelegen op het splitsingspunt van Rijn en Waal ligt midden in het ruige natuurgebied van de Klompenwaard in Doornenburg. Het barst van de geschiedenis! Binnen en buiten is het spannend én verrassend voor jong en oud!

In de zomerperiode is Fort Pannerden geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00.

Binnen

Expeditie Pannerden
Aan de hand van het soldatenboekje van Willem Derksen (soldaat op Fort Pannerden van 1914-1918) trotseer je de 4 elementen water, aarde, vuur en lucht, net zoals Willem in WO l! Uiteindelijk vind jij de sleutel van zijn schatkist en wacht je een beloning!

Zakkenspeurtocht: volg het spoor van de krakers!
Je gaat met een sleutelkaart en een opdrachtenblad langs de rode route op zoek naar jute zakken waarop een bijzondere foto staat uit 2000-2006! Er woonden toen krakers op het fort. Waarom zij hier waren en hoe zij leefden daar kom je tijdens deze tocht achter!
Er is ook een tentoonstelling over deze krakersperiode… kijk je ogen uit!

Bouw je eigen fort!
In lokaal de Splitsing kan je je eigen fort bouwen! Maak een foto van je bouwwerk en deel deze via @Fort_Pannerden op Instagram of Facebook!

Kanondemonstratie?
Wil je ons grote kanon mee helpen afschieten? Nou! Dat kan!

Films
Een film over de geschiedenis van het fort met prachtige geluidseffecten! En een film over de ontruiming van het fort in 2006!

 
 

Buiten

Expeditie Waterlinie
Aan de hand van een bingokaart zoek je rondom het fort de forten van de Hollandse Waterlinies! Door de QR-code te scannen ontdek je alles over die forten zo ook van Fort Pannerden.

De grachtentour
Hier maak je een wandeling door onze (droge!) fortgracht, leert van alles over het fort van buiten en je bezoekt ook een bunker!

De belevingsroute
Met een boekje in de hand maak je een geweldige tocht door de ruige natuur rondom het fort en kom je van alles te weten over het fort, de natuur etc.

Speelelementen
Naast het terras zijn natuurlijke elementen geplaatst waar je heerlijk je eigen fantasiespel kan spelen

Alleen op woensdag: soldatenspelen

Op 4 woensdagen kan iedereen soldatenspelletjes spelen! Onze vrijwilligers weten hoe de soldaten op het fort hun verveling verdreven! Doe mee!
Let op: de soldatenspelen zijn alléén beschikbaar op 26 juli, 2, 9 en 16 augustus, tussen 11.00 en 16.00 uur. Reserveren is niet nodig.

Alle evenementen