Fort in de hoofdrol

 

In 2019 stond Fort Pannerden in de hoofdrol bij de opera Op Wacht. Een voorstelling met 3 zangers en 33 hoornisten. Op 2 oktober 2022 komt er een reprise van deze succesvolle productie. Dit is de aftrap voor de serie nieuwe voorstellingen met een fort in de hoofdrol in 2023.

Op zondag 2 oktober 2022 staat Fort Pannerden in de hoofdrol met de moderne opera Op Wacht. Deze opera is speciaal voor dit fort gecomponeerd door Eva Beunk. Zij koos voor een orkest van louter hoornisten. Jazz-hoornist Morris Kliphuis heeft een belangrijke rol in de opera. De kaartverkoop is al gestart!

Kaarten zijn alleen te koop via: https://operaopwacht.eventbrite.nl/

Zeven keer, fort in de hoofdrol

  • forten in de hoofdrol bij een locatievoorstelling
  • 7 teams van makers uit verschillende kunstdisciplines
  • 7 voorstellingen rond het thema wachten
  • 7 uitwisselingen van professionele makers en amateurs
  • 7 locatievoorstellingen met omwonenden en fort-liefhebbers

Fort Pannerden in de hoofdrol

Fort Pannerden is het meest vooruitgeschoven fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dicht bij de Duitse grens op een schiereiland in de Waal. Een grote rol bij de verdediging had het fort niet. In 2000 werd het gekraakt, bij de ontruiming 6 jaar later speelde zich hier een veldslag af. Deze geschiedenis staat centraal tijdens de opera ‘Op wacht’.

Line up

Drie zangers (Yonathan van den Brink, Dierick Aartsen en Desiree Verlaan) vertolken de rol van De Macht, De Soldaat en De Kraker. Zij worden muzikaal ondersteund door hoornisten afkomstig uit het amateurcircuit in het hele land. De internationaal bekende jazz-hoornist Morris Kliphuis vertegenwoordigt met zijn improvisaties De Vrijheid. Het libretto werd geschreven door Rob Hoekstra. Sjef de Kort is repetitor en dirigent.

De makers van deze opera

Opera Op wacht is gemaakt door componist Eva Beunk en toneelschrijver Rob Hoekstra.

Wanneer?

De voorstellingen zijn op zondag 2 oktober 2022 in Fort Pannerden.
Kaartverkoop via Eventbrite. Meer info? Kijk op de website ‘Fort in de hoofdrol’ of ‘Op wacht’.

Alle evenementen