Expositie: De elementen verbeeld II

Een kunstexpositie met bronzen beelden van Rita Oostendorp en natuurfotografie door Ineke van Middelkoop.

Fort Pannerden: gelegen in de Klompenwaard, op het splitsingspunt van Rijn en Waal, trotseert het fort al ruim 150 jaar de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Het is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en schitterend gerestaureerd.
Een passend decor voor de werken van Rita Oostendorp en Ineke van Middelkoop geïnspireerd op de elementen in prachtige natuur van onder andere de Gelderse Poort.

Rita Oostendorp-Boudewijn woont en werkt in Angeren, in Atelier de Jutteakker:
“Door interesse in de natuur ontstaan de vormen, structuren en oeverstromen in brons. Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl. Ieder beeld wordt door mijzelf gegoten bij  MIET AIR in Beers. Het gieten gebeurt volgens de “verloren was methode” (cire-perdu). Daarbij gaat de oorspronkelijke vorm verloren en ieder beeld is dus een unica” Zie ook: www.bronsatelier.nl.
In 2012 heeft Rita de ‘Mieke Bles Kunstprijs’ gewonnen. Een grote erkenning en waardering voor kunstenaars uit de Gemeente Lingewaard.

 Waaier, Rita Oostendorp

Ineke van Middelkoop: woont en heeft haar atelier in Nijmegen. Zie ook: www.inekevanmiddelkoop.nl.
“Wij mensen denken vaak alles te kunnen beheersen. We vormen, ontwikkelen en bewerken vele materialen om ze te behouden, te conserveren…  Maar het tegendeel is wat gebeurt… De natuur kent zijn eigen wetten en legt die op aan mensen en aan wat ze gecreëerd hebben. Het aantasten, het verweren en wat dat weer aan vormen, kleuren en structuren oplevert is hetgeen ik met mijn foto’s vast wil leggen en vaak uitvergroot.”
De foto’s zijn een weergave van haar verwondering. Ze gebruikt haar camera zoals een schilder zijn penseel. Haar landschappen zijn niet gedetailleerd, maar geven een impressie. Ineke exposeert in het binnen- en buitenland.

 Landschap, Ineke van Middelkoop

Entree:
De tentoonstelling is te bezichtigen bij een bezoek aan het fort met een geldig ticket.
Vanaf 1 juli is de toegang voor museumkaarthouders gratis, reserveren verplicht.

 

Afbeelding boven: ArPro Media, 2020

Alle evenementen