Beleef Fort Pannerden

 

Er valt iets speciaals te beleven in ons fort.
Voor kinderen (onder begeleiding van hun ouders) hebben we een bijzondere speurtocht gemaakt. Omdat er momenteel in het fort een schitterende tentoonstelling te zien is over “Le Passage du Rhin 1672, Fort Pannerden 1872” is deze speurtocht in Franse sferen!
De titel is: Speurtocht met de Franse slag!
 
Voor volwassenen is er op een aantal data een rondleiding bij de tentoonstelling door een gids van de Heemkundekring Rijnwaarden. Dat geeft nog meer informatie over deze wel heel bijzondere 17e-eeuwse gebeurtenis in 1672 in Lobith en het vervolg ervan, nabij Fort Pannerden! In een van de tentoonstellingsruimtes kunnen kinderen zelf een fort bouwen, een kleurplaat inkleuren en met bouwplaten aan de gang!

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij elke dag geopend, behalve op de maandag. Tussen 11.00 en 17.00 staan onze vrijwilligers voor u klaar! De tentoonstelling is gratis te bezoeken, meld u wel even bij de ontvangstbalie. De rondleidingen voor de tentoonstelling op 21, 22 en 28 februari en op 1 maart vindt plaats tussen 12.00 en 15.00 en duurt ongeveer 30 minuten. Ook deze rondleiding is gratis. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.
Meer info over openingstijden en tickets voor Fort Pannerden is te vinden op onze website.
Met de Museumkaart is de toegang gratis!
 

Overig aanbod:

Het fort verder verkennen. De gidsen van Fort Pannerden laten u graag alle details van Fort Pannerden zien. Er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour Fortverhalen mee, doe de speurtocht ‘Expeditie Pannerden’ of speel het escaperoomspel ‘Elements’. Een kanondemonstratie behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak en sluit de dag af in onze horeca.
 
Zie voor meer informatie: Tentoonstelling Passage-du-Rhin

Alle evenementen