Passage du Rhin 1672


Fort Pannerden presenteert:

Tentoonstelling Passage du Rhin, Lobith 1672 – Fort Pannerden 1872
 
Fort Pannerden is verheugd dat de succesvolle tentoonstelling “Passage du Rhin Lobith 1672”, vanaf 14 januari tot half april 2023 te zien is binnen haar monumentale muren!
Met Heemkundekring Rijnwaarden, de initiatiefnemer van de oorspronkelijke tentoonstelling (eerder te zien in Lobith en Zevenaar), zijn wij van mening dat Fort Pannerden nu de geëigende plek voor een vervolg is. De geschiedenis van de bouw van Fort Pannerden is namelijk onlosmakelijk verbonden met de gebeurtenissen op en aan de Rijn en de Waal. Ook hier is nu aandacht voor in deze tentoonstelling.
Vanaf het uitzichtpunt van het fort is het gebied, waar dit alles zich heeft afgespeeld, prachtig te overzien!
 


Lees verder
 


Beleef Fort Pannerden


Er valt iets speciaals te beleven in ons fort.
Voor kinderen (onder begeleiding van hun ouders) hebben we een bijzondere speurtocht gemaakt. Omdat er momenteel in het fort een schitterende tentoonstelling te zien is over “Le Passage du Rhin 1672, Fort Pannerden 1872” is deze speurtocht in Franse sferen!
De titel is: Speurtocht met de Franse slag!
 
Voor volwassenen is er op een aantal data een rondleiding bij de tentoonstelling door een gids van de Heemkundekring Rijnwaarden. Dat geeft nog meer informatie over deze wel heel bijzondere 17e-eeuwse gebeurtenis in 1672 in Lobith en het vervolg ervan, nabij Fort Pannerden! In een van de tentoonstellingsruimtes kunnen kinderen zelf een fort bouwen, een kleurplaat inkleuren en met bouwplaten aan de gang!


Praktische informatie