Kennismakingsmoment nieuwe vrijwilligers


‘Fort Pannerden is op zoek naar…’

Fort Pannerden is volop in ontwikkeling. Sinds eind 2020 is het fort een geregistreerd museum, in 2021 is hierbij gekomen dat de bezoekers met een museumkaart gratis toegang hebben. Als kers op de taart werd in juli ook nog bekend dat Fort Pannerden, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie bestempeld is als UNESCO Werelderfgoed. Steeds meer mensen weten Fort Pannerden daardoor te vinden. Om die bezoekers te ontvangen en het prachtige fort aan iedereen te laten zien is Fort Pannerden dan ook op zoek naar extra vrijwilligers. 


Lees verder
 


Tentoonstelling ‘Vlucht en strijd’


De Historische Kring Doornenburg heeft een boeiende tentoonstelling samengesteld die een beeld geeft van Doornenburg in de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling is van 2 oktober tot en met 10 januari te zien op Fort Pannerden.


Lees verder
 


Maand van de Geschiedenis: Soldatenwerk


Tijdens de landelijke Maand van de Geschiedenis is het thema ‘Aan het werk’. In oktober laten we op bijzondere plekken in het fort zien welke werkzaamheden er in het fort allemaal werden uitgevoerd. Hoeveel mensen zijn er nodig om het negentiende eeuwse kanon te bedienen? Wat deed de luchtwachtdienst op het fort tijdens de Koude Oorlog?


Lees verder
 


De Nacht van de Soldaat


Op zaterdag 30 oktober staat in Nederland de tijd even stil tijdens de ‘Nacht van de Geschiedenis’ maar het is dan ook de ‘Nacht van de Nacht’. Gemeenten, bedrijven en veel huishoudens doen het licht uit én Nederland ziet er even uit alsof elektrische verlichting niet bestaat. Fort Pannerden doet mee en laat u de ‘Nacht van de Soldaat’ beleven. Ontdek hoe het soldatenleven eruit zag vóórdat elektriciteit het fort verlichtte.


Lees verder