Het mooiste Fort van Nederland

 

Fort Pannerden verkozen tot mooiste Fort van Nederland.

Of het nu een torenfort, een lunet of een werk is, veel versteende ridders werden in de afgelopen 20 jaar levende forten. Bij de één vergader je, bij de ander geniet je op een terras of bezoek je het museum. In april 2023 startte de Mooiste Fort verkiezing. Tot 1 juli kon er op 88 forten worden gestemd. Vijf forten gingen door naar de tweede en laatste ronde: Fort aan de Klop, Fort bij Kudelstaart, Fort Kijkduin, Fort Pannerden en GeoFort. Publiek kon tot 1 september jl. op één van deze verdedigingserfgoed-locaties stemmen op mooistefort.nl. Op 4 september werd directeur Jos Peters ervan op de hoogte gebracht dat zijn Fort Pannerden het mooiste is.

Publieksverkiezing

Alle deelnemende fortlocaties aangesloten bij Stichting Liniebreed Ondernemen werden in eerste instantie genomineerd om deel te nemen aan de Mooiste Fort verkiezing. Tot 1 juli jl. konden alle fortliefhebbers stemmen op hun favoriete fort op mooistefort.nl. De vijf forten met de meeste stemmen gingen vervolgens door naar de tweede stemronde met behoud van het aantal stemmen dat al werd binnengehaald. In totaal brachten 24.042 mensen hun stem uit, Fort Pannerden kreeg hiervan 23% van het totaal aantal stemmen.

Juke van Niekerk van Liniebreed Ondernemen, die deze verkiezing organiseerde; “ We zijn erg verguld met de keuze van het publiek. Fort Pannerden is een indrukwekkend 5-verdiepingen-tellend fort dat uniek gelegen, ver weg van de Hollandse Waterlinies, zorgde dat het hele systeem van inundatie was gewaarborgd”, dus zowel qua historie als verschijning is het een bijzonder goede en terechte keuze”.

Alle actualiteiten