Fort Pannerden draait op volle toeren!

 

Fort Pannerden, in 2023 verkozen tot het mooiste fort van Nederland, komt weer met een spetterend programma voor liefhebbers van kunst, geschiedenis, spel en avontuur!

Expositie beeldende kunst van 4 februari tot 8 april

Op zondag 4 februari wordt de nieuwe expositie geopend van kunstenaars van het Kunstcollectief Gelderse Poort. Deze keer zullen er werken te zien zijn van Inga Kennedy, Sabrine Swanenberg en de Distorted Creators.
De kunstenaars zijn die middag aanwezig.

Inga Kennedy (schilderijen en beelden)
Bij Inga’s schilderkunst is het steeds terugkerende aspect de horizon, die ongrijpbare en oneindige lijn, op verschillende manieren weer te geven.
Bij haar beeldhouwwerk laat zij zich vaak leiden door de steen zelf.
Zie www.ingakennedy.nl
Sabrine Swanenberg (schilderijen)
Het ontdekken van de interactie tussen kleuren, vormen en composities fascineert Sabrine keer op keer.
Haar werk kenmerkt zich door gelaagdheid, een weerspiegeling van haar voortdurende experimenten met diverse materialen en technieken. Zij maakt schilderijen en artprints en werkt hoofdzakelijk abstract en figuratief.
Zie www.atelierlandfort.nl
Distorted Creators – Michel van de Wiel en Birgit Sluiter (beelden, wanddecoraties, met sieraden)
Hout wordt door Michel gecombineerd met sierraden en ook wanddecoraties waar metaal een element in blijft vormen. Inmiddels richt hij zich ook steeds meer op blok- en linoprints.Birgit is nog steeds met edelsmeden bezig. Dit is uitgebreid van sieraden naar ook beeldende kunst.
Zie www.distortedcreators.nl

Extra activiteiten voorjaarsvakantie van 10 februari tot 25 februari

Speurtocht
Vanaf zaterdag 10 tot met zondag 25 februari is het fort alle dagen geopend behalve op maandag. Voor kinderen en hun begeleiders is er weer een bijzondere speurtocht: Vierden de soldaten op het fort ook carnaval? Of hadden ze andere feestjes? Je komt er alles over te weten…

Soldatenspellen
Op dinsdag 13 en donderdag 22 februari van 12.00 tot 16.00 uur kunnen er weer volop soldatenspelletjes gespeeld worden: spelletjes waarmee de soldaten de verveling verdreven!

Overig aanbod
De gidsen van Fort Pannerden laten u graag alle details van Fort Pannerden zien, er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour fortverhalen mee, doe de ontdekkingstocht ‘Expeditie Pannerden’ of speel het escaperoomspel ‘Elements’. En een kanondemonstratie behoort ook tot de mogelijkheden. Ook zijn er een mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak en sluit de dag af in ons restaurant.

Zie voor meer informatie over openingstijden en tickets: verder op deze website

Alle actualiteiten