BELEEF FORT PANNERDEN IN DE MEIMAAND!

 

Van binnen, van buiten, van boven, van onder én er om heen! Het is weer lente!

Ja! Het is weer lente! We hebben de meivakantie, Hemelvaartsdag, Moederdag, de Pinksterdagen, allemaal in de maand mei! De deuren van Fort Pannerden gaan extra open voor onze bezoekers. Geschiedenis, natuur, kunst en cultuur met nieuwe en beproefde belevingen! Voor jong en oud, groepen of alleengaand, minder mobiel of goed ter been: voor elk wat wils.Met trots delen ruim 100 vrijwilligers graag met hun bezoekers de status van het Mooiste Fort van Nederland! Het fort is de Kraan van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, onderdeel van Unesco Wereld Erfgoed en het ligt midden in een prachtig natuurgebied: de Klompenwaard.

Extra in de meimaand

In het fort

Voor kunstliefhebbers is de tentoonstelling Soils van kunstenaars van het Kunstcollectief Gelderse Poort te bezichtigen! Een echte belevenis! Kijk voor meer informatie op deze website.

Voor de kinderen: een Speurtocht naar zakken over Soils en andere Elementen! Aan welke elementen heeft Fort Pannerden blootgestaan en welke heeft zij getrotseerd??!

Buiten het fort

Voor iedereen die goed ter been is: de Vossenjacht. Dit is een speurtocht rond het fort naar sporen van vossen en tegelijkertijd naar de geschiedenis over de meidagen van 1940 op Fort Pannerden.

Tip: doe een lange broek en stevige schoenen aan!

Fiets- & Wandelroutes, boekje Doornenburg en omgeving

Heb je zin in een mooie fiets- of wandeltocht in de omgeving? Bij de balie in het fort is gratis een boekje verkrijgbaar met 7 fietsroutes en 3 wandelroutes!
Zolang de voorraad strekt!

Moederdag

Op Moederdag 12 mei krijgen alle moeders een consumptiebon bij de balie voor een gratis consumptie in ons restaurant!

 

Openingstijden tijden de meimaand

We zijn van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei open van 11.00 -17.00 uur. Uitgezonderd de maandagen en dinsdag 7 mei.

De rest van de maand mei zijn we alle weekenden en de woensdagen geopend. Maandag 20 mei, tweede Pinksterdag, zijn we ook open.

Overig aanbod

Het fort verder verkennen.

De gidsen van Fort Pannerden laten u graag alle details van Fort Pannerden zien, er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour ‘Fortverhalen’ mee, doe de puzzeltocht ‘Expeditie Pannerden’ of speel het escaperoomspel ‘Elements’. Een kanondemonstratie behoort ook tot de mogelijkheden.
Er zijn mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak en sluit de dag af in ons restaurant.

Met de Museumkaart is de toegang gratis (behalve een toeslag voor het Elementsspel).

Alle actualiteiten